Decoratiuni de Paste din licheni, cu iepurasi

Azi am avut o “fereastra” singurica, cam o ora si jumatate, si am profitat de acest timp pentru a ma relaxa si, in acelasi timp, pentru a crea o bucurie cuiva drag. Pentru ca a venit primavara si se apropie Pastele, m-am gandit sa imi ofer putin din timpul meu pentru a aduce zambetul pe buzele cuiva. Acest lucru m-a inspirat si m-am trezit cu chef de creatie. Si ce ar fi putut sa se potriveasca mai bine decat doua decoratiuni de Paste din licheni?!

Initial ma gandeam ca o sa fac o decoratiune si cam atat, dar se pare ca mi-a ajuns timpul pentru doua. Iar cand faci totul cu atata bucurie, ai senzatia ca ai castigat timp…

Deci, sa incepem…

Necesar pentru doua decoratiuni de Paste:

  • eu am cumparat cu ceva timp in urma acesti 3 iepurasi + o casuta, cu gandul tot la primavara / Paste. I-am luat de pe aliexpress si am primit bonus de la vanzator o ratusca (au costat 4.9 dolari);
  • 2 feliute de lemn de pin cu dimensiunile de 10-12 cm (3.38 dolari);
  • 3 feliute de lemn de pin cu dimensiunile de 3-4 cm (1.53 dolari pachetul cu 10);
  • 2 manute de licheni (aici depinde cat de desi doriti sa ii puneti);
  • 2 ciupercute (setul cu 10 bucati e 1.28 dolari – au o parte metalica care se infinge in diverse decoratiuni, dar eu am indepartat-o);
  • lipici si pistol de lipit.
trunchi pin 10 cm
trunchi pin 10 cm
trunchi pin 3-4 cm
trunchi pin 3-4 cm
materiale necesare decoratiune licheni paste
iepurasi paste

De fapt, in afara de pistolul de lipit si de lipici, toate au fost achizitionate de pe aliexpress.

Mai jos gasiti pasii pe care i-am urmat eu pentru realizarea decoratiunii din licheni cu iepuras, casuta si ratusca:

Crearea conceptului decoratiunii de Paste

Mai intai m-am gandit cum ar arata mini-peisajul, ce ar reprezenta. M-am gandit la un iepuras ce iese din casuta, pentru a se bucura de primavara. Mi-am stabilit de la inceput unde vin iepurasul, casuta si „copaceii”, pentru a-mi forma in minte imaginea pe care o doresc la final.

Lipirea lichenilor pentru a crea „iarba”

Am lipit lichenii mai intai pe margini, ca sa se vada buchetelele frumos (nici a fost necesar sa cosmetizez cu foarfecul, buchetelele “curgeau” foarte frumos pe margine). Dupa ce am lipit marginile, am inceput sa lipesc lichenii inspre mijloc, lasand spatiul necesar pentru casuta si iepuras. Buchetele le-am rupt in doua, pe lungime, apoi am lipit jumatatile cu partea pufoasa in sus.

lipirea lichenilor pe decoratiunea de Paste

Lipirea lichenilor pentru a crea „copaceii”

Am lipit si un “copacel” din licheni, Am ales o culoare mai deschisa pentru a crea un contrast placut si un joc de culori. Daca nu stii cum se lipesc lichenii, iti recomand cu mare caldura acest articol in care vei vedea exact cu ce se lipesc si cum.

lipirea lichenilor pe decoratiunea de Paste

Lipirea iepurasului, casutei si ratustei

La sfarsit am lipit iepurasul, casuta si ratusca, direct pe lemn. Mai aveam o manuta de licheni galbeni si rosii si am rupt cate un buchetel mic din fiecare pe care le-am lipit aleatoriu prin “iarba”, pentru a crea impresia de floricele.

Idee: In jurul ratustei puteti pune licheni albastri (eu nu am avut la acel moment), pentru a crea impresia de lac.

decoratiune paste iepuras
decoratiune paste iepuras si casuta
decoratiune paste iepuras si casuta
decoratiune paste iepuras casuta si floricica

Aveti grija cand montati, ca va veti murdari pe maini. Eu am folosit niste licheni a caror vopsea se lua destul de tare pe degete (au fost comandati de pe licheni.ro). M-am spalat inainte sa lipesc iepurasul deoarece riscam sa il murdaresc cu verde. Daca totusi se murdareste, se poate spala la final cu un betisor de urechi. Puteti pune pe o parte a betisorului putin sapun lichid si puteti sterge cu cealalta parte a betisorului.

verde pe mana
curatarea decoratiunii din lciheni de Paste

Verificarile finale

La final am verificat daca mai sunt spatii goale, dand cu mana usor prin decoratiune. Am umplut spatiile goale cu buchetele foarte mici si am verificat ca totul sa fie bine fixat. Tot procesul mi-a luat cam o ora.

Asa arata prima decoratiune:

detaliu decoratiune Paste
detaliu decoratiune Paste
detaliu decoratiune Paste
detaliu decoratiune Paste
decoratiune din licheni de Paste

Pentru ca imi ramasese mai bine de jumatate de ora, am inceput si a doua decoratiune de Paste. De aceasta data am schimbat culoarea lichenilor care ar trebui sa reprezinte “iarba”, pentru a crea putina diversitate.

In aceasta decoratiune am folosit doi iepurasi si mi-am imaginat un mini-peisaj cu o poteca, pe care se intalnesc si discuta voios.

Procesul este cam la fel. Se porneste de la exterior la interior cu lichenii ce reprezinta “iarba”, apoi lipiti cele trei feliute ce reprezinta poteca. Am mai pus pe langa poteca mici buchetele, pentru a imita niste floricele si cateva buchetele verzi, pentru a ascunde spatiile goale. Am lipit si „copacelul” in spatiile lasate libere.

pregatirea decoratiunii de Paste
pregatirea decoratiunii de Paste
pregatirea decoratiunii din licheni de Paste
pregatirea decoratiunii din licheni de Paste
decoratiune din licheni de Paste
detaliu decoratiune din licheni de Paste
decoratiuni de Paste din licheni

Si uite asa, in doar o ora si jumatate, am creat doua decoratiuni de Paste, numai bune pentru a fi oferite si indragite. Iar eu m-am ales cu un zambet pana la urechi, ce a stat toata ziua pe fata mea.

Sa aveti o zi creativa!

Mai jos regasiti si alte decoratiuni crearte de mine din care va puteti inspira.

Lasă un comentariu