Am gasit aceasta bucata de bustean in curtea parintilor si m-a inspirat pentru o noua creatie, cu tematica din natura: un copac cu licheni.
Bineinteles ca busteanul poate fi lacuit si este mult mai trainic, insa eu nu am mai avut rabdare si am vrut sa vad cum iese asa. Plus ca m-a “lovit” inspiratia pe la ora 22 si nu am avut in casa lac, nici magazinele nu erau deschise. Daca este tinut in camera de zi, unde avem o umiditate normala, aceasta decoratiune va rezista foarte bine si asa. Daca doriti sa o amplasati intr-un spatiu mai umed (gen baie) ar fi bine sa o lacuiti in prealabil, pentru a-i oferi o rezistenta sporita.
Daca doriti sa stiti cum sa faceti ca lichenii sa reziste mult timp, va recomand acest articol.
Ideea este ca mie imi place cum a iesit asa, cu tenta cat mai naturala si cu ce am avut prin casa.
Aceasta decoratiune a fost finalizata cam intr-o ora.
Cuprins
Materiale de care aveti nevoie
- O bucata de bustean (daca o lacuiti sau nu ramane la alegerea voastra);
- Pistol de lipit si bastonase de silicon;
- Licheni (eu am folosit 2 nuante de verde si una de portocaliu);
- Un suport pentru bustean (eu am avut o decoratiune din sticla, cateva pietricele si decoratiuni lemnoase).
Veti avea libertatea sa ornati busteanul cum va place, in functie de suportul pe care il aveti (poate sa fie un ghiveci, o „felie” de lemn s.a.), dar pentru ca eu am avut o sticla transparenta, am incercat sa fac in asa fel incat partea de sprijin a copacului sa fie atragatoare.
Mai jos veti regasi pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru aceasta decoratiune din licheni.
Pasii pentru realizarea decoratiunii
1. Fixarea trunchiului
Initial ar trebui sa fixati trunchiul de suport. Este adevarat ca dintre toate materialele, sticla este un pic mai pretentioasa si nu ofera o aderenta perfecta pentru o perioada foarte lunga. Insa pietricele cu care vom orna ulterior, vor asigura stabilitatea trunchiului, asa ca nu va ingrijorati daca nu reusiti sa lipiti trunchiul de sticla.
2. Ornarea bolului din sticla
Dupa ce am lipit trunchiul, am turnat in bolul din sticla pietricele, ce vor mentine trunchiul drept si am pus si cateva decoratiuni din lemn (sau puteti adauga si licheni, depinde cum va place).
3. Lipirea lichenilor
Apoi am inceput sa lipesc lichenii de trunchi. Am pus prima data varful, unde am pozitionat licheni mai inalti, apoi am coborat cu licheni din ce in ce mai scunzi, pentru a crea senzatia de coroana rotunda. Lichenii inalti se vor sprijini, in acelasi timp, pe cei scunzi, oferind stabilitate coroanei.
Am alternat cele 3 culori de licheni pentru a avea o decoratiune colorata si vesela, ce va incanta orice privitor.
Eu am vrut ca ochiul sa fie furat de coroana copacului, asa ca am adaugat la baza licheni verzi.
Concluzii
Aceasta decoratiune este ideala pentru un cadou inedit, al unui iubitor de natura. Este unicata si colorata si se va potrivi in orice spatiu, indiferent de stilul decorativ ales. Se potriveste atat intr-o casa ornata in stil traditional, cat si intr-una moderna sau intr-o camera de copii.
Tin sa va spun ca, de fiecare data cand am musafiri, decoratiunile din licheni sunt foarte apreciate si ravnite. Ce-i drept, desi multi prieteni au cate o decoratiune prin casa, tot se mai bucura cand primesc alta. Asa ca decoratiunea mea nu a rezistat mult la “expozitia” din casa.
Daca aveti deja prin curte, cum ar fi o bucata de trunchi, incercati si aceasta decoratiune. Este ieftina si la indemana.
Sper ca acest articol sa va inspire. O zi creativa va doresc!