Simtiti ca trec weekendurile, iar in urma voastra nu se vede nimic? Ati facut mancare, curat, dar v-ati facut timp si pentru voi? Va inteleg, asa am simtit si eu weekendul acesta si… ce sa fac? Am realizat o decoratiune din licheni galbeni simpla in doar 15 minute. Ce-i drept fusese si ziua prietenei mele, mare iubitoare a culorii galben si care tocmai isi terminase de renovat apartamentul (in culorile gri si galben, bineinteles), asa ca am imbinat utilul cu placutul, stiind ca urma sa ne vedem in curand si trebuia sa ii fac o mica surpriza.
Cuprins
Primul pas: pregatirea materialelor
Pentru a realiza aceasta decoratiune rapida din licheni aveti nevoie doar de: o rama foto mica, cativa licheni curatati si un pistol de lipit cu baghete de silicon.
Eu am folosit o rama foto alba mica de 10×15 cm (va recomand sa alegeti rame mai adanci, arata mai bine), cam 2 manute de licheni galbeni (aici depinde de voi cat de des doriti sa amplasati lichenii si cat de bogat doriti sa fie tabloasul) si un baton de silicon. Puteti folosi si o rama foto mai mare dar, daca sunteti incepator, cea de 10×15 este perfecta.
Pasul doi: pregatirea ramei foto
Pentru acest pas va recomand sa desfaceti rama foto si sa optati pentru una din urmatoarele variante: scoateti foaia din interior si asamblati inapoi rama foto (astfel veti lipi lichenii pe sticla) sau scoateti hartia si plasati-o in fata sticlei (astfel veti lipi lichenii pe hartie). Tine de preferinte. Eu am folosit a doua varianta, nu voiam sa risc sa se vada lumina printre licheni daca bate becul in decoratiune.
Pasul trei: lipirea lichenilor
Inainte de lipire asezati lichenii in rama pentru a va face o idee cum va arata decoratiunea. Veti vedea ca va fi mai usor ulterior pentru cand veti lucra cu siliconul fierbinte.
In timpul acesta se va incalzi si siliconul, la pistolul meu dureaza 2-3 minute. Se ia fiecare buchetel de licheni si la baza acestuia se lipeste cu silicon. Apasati o data sau maxim de doua ori pe “tragaciul” pistolului de lipit si apoi lipiti rapid lichenul de hartie sau sticla.
Nu are rost sa puneti prea mult, deoarece lichenii sunt foarte usori si sunt sanse mici ca acestia sa cada de la locul lor. In plus, daca puneti prea mult silicon, riscati sa se vada lipiturile. De asemenea, nu apasati prea tare pe licheni in momentul in care lipiti, doarece puteti sa le stricati forma. Aveti grija sa nu atingeti cu degetele siliconul sau varful pistolului, sunt foarte fierbinti.
Pasul patru: micile retusuri
Usor si cu grija, veti vedea ca veti prinde din ce in ce mai multa indemanare pe masura ce avansati. La final verificati stabilitatea lichenilor si sa nu fie vreun spatiu gol, dand cu mana usor prin licheni. Mai completati in zonele unde considerati ca este cazul sau daca observati ca va deranjeaza ceva vizual si gata. Acum cand ati ajuns la final si ati realizat aceasta minunata decoratiune din licheni galbeni aproape ca ati prins gustul si parca ati fi vrut sa mai faceti ceva, nu-i asa? Daca doriti inspiratie puteti sa vedeti primul meu tablou cu licheni si pasii pe care i-am urmat sau sa vedeti ce decoratiune frumoasa am facut pentru bucatarie (se potriveste si in camera copilului).
Mie aceasta decoratiune mi-a luat cam 15 minute. Nici nu am simtit cand a trecut timpul.
O zi creativa va doresc!
Buna ziua, In primul rând felicitări pentru minunatele Dvs lucrări. Îmi doresc mult sa realizez un tablou cu licheni pentru baia mea, recomandați sa cumpar pânza de pictat și rame separat pentru realizarea tabloului ? Mulțumesc mult.
Buna Raluca,
Multumim pentru aprecieri.
Se poate face si asa, sau poti sa ceri un placaj in loc de panza.
Sau.. daca gasesti o rama foto frumoasa, care crezi ca s-ar potrivi, ar fi inca o varianta.
Spor la decorat!